+

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

 


1. BEVEZETÉS


A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.happy-mask.eu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének az igénybe vevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet az ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.


2. A SZOLGÁLTATÓ


Név: Master-Vox Kft.
Székhely: 5000 Szolnok Selyem u. 11.
Adószám: 11279471-2-16
Email-cím: mastervoxkft@gmail.com
Telefonszám:06209425360


3. A HONLAPON FOLYTATOTT TEVÉKENYSÉG

A Szolgáltató által üzemeltetett szolgáltatás - kiskereskedelmi értékesítés ezen honlapon keresztül - kizárólag belföldről elérhető.


WEBSHOP SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK


A www.happy-mask.eu internetes felületen található internetes áruház (webshop) használatával vevő kijelenti, hogy megismerte és elfogadja az alábbi feltételeket:

ÁRUINFORMÁCIÓK

A feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak, tartalmazzák az ÁFA-t, de nem tartalmazzák a szállítás bruttó 600.- Forintos díját. Külön csomagolási díj nem kerül felszámításra! A webshopban szereplő termékekre vonatkozó technikai-, ár- és kaphatósági információk tájékoztató jellegűek, eladó a tévedés jogát fenntartja. A termékeket on-line és személyesen Szolnokon, a GARDROBE üzletben, vagy viszonteladóinknál is megvásárolhatja.

4. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

4.1. FELELŐSSÉG


A Szolgáltató a szolgáltatást a Felhasználó részére folyamatosan biztosítja a Felhasználó fizetési kötelezettségének teljesítése ellenében. A Szolgáltató nem felel olyan károkért, amelyek erőhatalom, természeti csapás vagy egyéb, a Szolgáltató érdekkörén kívülálló ok folytán következnek be. A szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja, az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállal. A Szolgáltató a Felhasználó adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat továbbadni a Felhasználó kifejezett hozzájárulása nélkül nem jogosult.


4.2. SZERZŐI JOGOK


A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb.) szerzői jogvédelem alá esnek, így a kereskedelmi célokra történő másolása, módosítása, terjesztése TILOS.


5. A HONLAPON TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS

5.1 MEGRENDELÉS MENETE


A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről. A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok listaszerűen jelennek meg. A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti vagy módosíthatja. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. Megrendelés esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint szállítási cím. A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti a korábban megadott adatait, a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén javíthat a megadott adatokon. Megfelelő adatok esetében a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. A megrendelésről a Felhasználó először egy automata visszaigazolást, 48 órán belül pedig egy egyedi visszaigazolást kap e-mailben, amennyiben a termék azonnal elérhető. Lehetséges olyan helyzet is, hogy az adott termék átmenetileg nem elérhető, erről azonban minden esetben értesítést küldünk, illetve informáljuk, hogy körülbelül mikorra várható a termék beérkezése és a megrendelés alapján történő kiszállítása. Amennyiben a megrendelés rögzítése után a Felhasználó hibás adatot észlel a megrendelésben, azt legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni a Szolgáltató felé.


5.2. AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS


A Szolgáltató a Felhasználót legkésőbb 48 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. Az elsőként megküldött automata visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termékek nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit. A 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazoló e-mail tartalmazza (előre utalás bankszámlára fizetési mód esetén) a banki átutaláshoz szükséges pontos adatokat.


5.3. A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE


A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. A szerződés a Felhasználó részére 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazoló e-mail kiküldésével jön létre, amellyel a Szolgáltató a Felhasználó ajánlatát elfogadja.


5.4. A SZERZŐDÉS IKTATÁSA


A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja.

5.5. SZÁMLA

A Szolgáltató papíralapú nyugtát vagy számlát állít ki, amit a megrendelt termékekkel együtt küld meg a Felhasználónak.


5.6. FIZETÉS


A Honlapon választható fizetési módok: előre utalás bankszámlára, kártyás fizetés, készpénzes fizetés helyben.


5.7. ELŐRE UTALÁS BANKSZÁMLÁRA


Az Előre utalás bankszámlára fizetési mód a „Személyes átvétel Szolnokon” és a „Magyar Posta által történő házhoz szállítás” szállítási módok esetében választható. Ezen fizetési mód választásakor a 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazolásban foglaltak szerint a Felhasználó előre utalja a termékek vételárát bankszámlánkra. Az utalás megérkeztét követően a termékeket 3 munkanapon belül a választott szállítási mód szerint elindítjuk.


5.8. KÉSZPÉNZES, VAGY KÁRTYÁS FIZETÉS A HELYSZÍNEN


A Készpénzes vagy kártyás fizetés a helyszínen fizetési mód a Személyes átvétel Szolnokon szállítási mód esetében választható.


5.8. SZÁLLÍTÁSI MÓDOK


5.8.1. MAGYAR POSTA ÁLTALI HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS


A megrendelt termékek ajánlott levélként kerülnek kiszállításra a Felhasználó által megadott szállítási címre. A megrendelt termékeket a Szolgáltató a vételár és a 600.- Ft-os szállítási költség (előre utalás bankszámlára) kiegyenlítését követő 3 munkanapon belül elindítja a Felhasználóhoz, ezt követően a szállítmányozó a kézbesítést újabb 2 munkanapon belül megteszi. Az ettől eltérő szállítási időpontról a Szolgáltató minden esetben egyeztetést kezdeményez a Felhasználóval. A csomagokat a szállítmányozó munkanapokon, munkaidőben kézbesíti. A csomagok aktuális helyzetéről a www.posta.hu „Nyomkövetés” menüpontjában tájékozódhatnak Felhasználóink. A csomagok átvételekor a Felhasználó köteles meggyőzödni arról, hogy a kézbesített csomag sérülésmentes-e. Amennyiben a Felhasználó sérülést tapasztal a csomagoláson, az átvételkor kérheti jegyzőkönyv felvételét a sérülés pontos leírásáról. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja.


5.8.2. POSTA PONT, POSTÁN MARADÓ CSOMAG


A megrendelt termékek ajánlott levélként kerülnek kiszállításra a Felhasználó által megadott postahivatalba. A megrendelt termékeket a Szolgáltató a vételár és a szállítási költség (előre utalás bankszámlára vagy bankkártyával történő) kiegyenlítését követő 3 munkanapon belül elindítja a Felhasználóhoz, ezt követően a szállítmányozó a postahelyre való kiszállítást újabb 2 munkanapon belül megteszi. Az ettől eltérő szállítási időpontról a Szolgáltató minden esetben egyeztetést kezdeményez a Felhasználóval. A csomag elindításáról és a küldemény azonosító számáról a Szolgáltató a Felhasználót e-mailben értesíti. A csomagokat 10 napon belül, a postahely nyitvatartási idején belül lehet átvenni. A csomagok aktuális helyzetéről a www.posta.hu „Nyomkövetés” menüpontjában tájékozódhatnak Felhasználóink. A csomagok átvételekor a Felhasználó köteles meggyőzödni arról, hogy a kézbesített csomag sérülésmentes-e. Amennyiben a Felhasználó sérülést tapasztal a csomagoláson, az átvételkor kérheti jegyzőkönyv felvételét a sérülés pontos leírásáról. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja.


5.8.3. SZEMÉLYES ÁTVÉTEL SZOLNOKON


A megrendelt termékek átvételére személyesen a GARDROBE üzletben (5000 Szolnok Jászkürt út 1.) van lehetőség. Ezen szállítási mód esetében a vásárlási szándékát kérjük előre jelezze, hogy a terméket el tudjuk juttatni az üzletbe.


6. ELÁLLÁSI JOG


6.1. ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSÁNAK MENETE


Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó). Vásárlási szándékától – indoklás és egyéb költség, kötelezettség nélkül – rendelése feldolgozási folyamata során is elállhat. Amennyiben a termék szállításra át lett adva a kiszállítónak, a Master-Vox Kft. részéről a feldolgozás megtörtént, melyről minden esetben email értesítőt kap. A termék (termékek) átvételének időpontjától az alábbolvasható módok egyikével gyakorolhatja elállási szándékát! Ha a Fogyasztó az elállási jogával élni kíván, az elállási szándékát tartalmazó nyilatkozatát postán vagy e-mailen köteles eljuttatni a jelen ÁSZF 2. pontjában feltüntetett elérhetőségek egyikére. A Szolgáltató 48 órán belül e-mailben visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését. Postai úton történő elállás esetében a Szolgáltató a postára adás dátumát, e-mailen történő értesítés esetén az e-mail küldésének dátumát veszi figyelembe a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó a terméket csak ajánlott levélként küldheti vissza a Szolgáltatónak, hogy hitelt érdemlően bizonyíthassa a feladás dátumát. A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt és átvett bontatlan termékeket a Szolgáltató 2. pontban feltüntetett levelezési címére legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A termékek visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel vagy a feladó fizet megjelöléssel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni! A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli. Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, a Szolgáltató legkésőbb a visszaküldött termékek átvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a szállítási költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szállítási módtól (személyes átvétel Szolnokon) eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.


6.2. AZ ELÁLLÁSI JOG NEM ILLETI MEG A FOGYASZTÓT


Eltérő megállapodás hiányában Ön nem gyakorolhatja az elállási jogot, amennyiben olyan terméket vásárolt amely az Ön „fogyasztó” személyéhez kötött, illetve amelyet az Ön a („fogyasztó”) utasításai alapján, vagy kifejezett kérésére állítottunk elő. Mivel a termék(ek) a járványhelyzet veszélyeinek elhárítását, megelőzését célozzák és kifejezetten egészségvédelmi célt szolgálnak, így az elállást követően a termék(ek) vételára kizárólag csak abban az esetben téríthető vissza, ha a visszaküldött termék(ek) bontatlan, használatlan csomagolásúak és az eredeti számlát a Fogyasztó visszaküldte a Szolgáltatónak. A szájmaszkok mivel zárt csomagolású egészségvédelmi terméknek minősülnek, így higiéniai okokból az átadás-átvételt követően történő felbontásuk után nem küldhetők vissza!


7. SZAVATOSSÁG


7.1. KELLÉKSZAVATOSSÁG


A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően. Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 hónapos elévülési határidőn belül érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kijavítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha ezek közül a Felhasználó által támasztott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Jelen Szolgáltató a forgalmazott termékek gyártójaként a termékszavatossági ügyek esetében elsősorban a javítást részesíti előnyben, figyelembe véve, hogy a Szolgáltató számára a csere aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását. Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot. A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, legkésőbb a hiba felfedezésétől számított 2 napon belül közölni. Az átvételt követő 1 hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen (az esztétikai hibák felismerése a termék átvételét követő 48 órán belül vélelmezhető). A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája az átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.


7.2. TERMÉKSZAVATOSSÁG


Termékszavatosság kizárólag ingóság hibája esetén merülhet fel. A Fogyasztó az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek. A Felhasználó a termékszavatossági igényét a gyártó általi forgalomba hozataltól számított két 6 hónapon belül érvényesítheti. A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingóság forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. SZAVATOSSÁGI, JÓTÁLLÁSI IGÉNYEK ÉRVÉNYESÍTÉSE

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:


Név: Master-Vox Kft.
Székhely: 5000 Szolnok Selyem u. 11.
Adószám: 11279471-2-16
Email-cím: mastervoxkft@gmail.com
Telefonszám:06209425360


8. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK


8.1. PANASZÜGYINTÉZÉS HELYE, IDEJE, MÓDJA


A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:


Név: Master-Vox Kft.
Levelezési cím: 5000 SZOLNOK, Selyem út 11.
Telefonszám: 06209425360
E-mail cím: mastervoxkft@gmail.com


A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, aminek egy példányát a Felhasználónak e-mailen vagy kérés esetén postai úton megküldi. A Szolgáltató a jegyzőkönyvben rögzített panaszt legkésőbb 30 napon belül érdemben megválaszolja.


8.2. EGYÉB JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK


Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak a Felhasználó rendelkezésére:
 Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál

 Békéltető testület eljárásának kezdeményezés (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület, 5000 Szolnok Verseghy park 8.)

 Bírósági eljárás kezdeményezése.

9. AZ ÁSZF HATÁLYA

A Szolgáltató a jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek árait bármikor módosíthatja. A módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.


10. TECHNIKAI KORLÁTOK


A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.


JELEN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) HATÁLYBA LÉPÉSÉSNEK IDEJE: 2020. 11. 11.

Kapcsolat

  • 5000 Szolnok, Selyem u. 11.
  • +36209425360
  • info@happy-mask.eu

Hírlevél

Viltor - webáruház bérlés és készítés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.